Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #236
  Gumbic
  Ključonoša

  Opća pravila Foruma
  Forum je mjesto gdje anonimni korisnici mogu objavljivati svoje postove bez prethodnog odobrenja. Anonimnost i slobodno objavljivanje je privilegija korisnika i to pravo se daje pod uvjetom da se poštuju forumska pravila.

  Pravila foruma prihvatili ste prilikom registracije.

  Ovdje se nalaze Opća pravila koja vrijede za cijeli forum kluba “PIVA DVIJE”

  Poštivanje pravila ponašanja korisnika na forumu prate moderatori, koji su ovlašteni uređivati i uklanjati sadržaj koji nije u skladu s pravilima i redakcijskom politikom foruma. Za kršenje pravila foruma korisnik može dobiti opomenu, a za grubo kršenje pravila može biti privremeno ili trajno isključen sa pojedinih podforuma ili cijelog foruma.

  Pravila je redovito ažuriraju kako to zahtjeva forumska praksa, a u cilju bolje uređenosti i postizanja veće kvalitete foruma.

  Najkraći sažetak pravila: ponašajte se na forumu uljuđeno i dobronamjerno prema drugim korisnicima. Ako vam je takvo ponašanje uobičajeno ne morate niti čitati detaljnija pravila.
  Zaštita privatnosti i anonimnosti
  Korisnici Foruma su po defaultu anonimni, ali ne moraju ako ne žele. Većina korisnika je anonimna i ta anonimnost se poštuje.

  Ukoliko korisnik sam objavi svoje osobne podatke ili da pristanak na njihovu objavu, oni postaju javni i njihovo daljnje objavljivanje više ne predstavlja kršenje privatnosti. Korisnici sami određuju razinu svoje privatnosti informacijama koje objavljuju o sebi.

  Korisnici foruma ne smiju otkrivati osobne podatke drugih korisnika. Moderatori takve objave brišu, a onaj tko ih objavi se kažnjava zbog nepoštivanja Pravila foruma.

  Upozoravamo korisnike da budu pažljivi sa odavanjem svojih privatnih detalja, ukoliko žele sačuvati anonimnost. Identitet korisnika poznavatelj korisnika može otkriti i po sitnim detaljima koje korisnik objavi.

  Napominjemo da nije moguće kasnije brisanje postova pogotovo nije moguće brisanje cijelog forumskog “opusa” korisnika, jer postovi čine neodvojivi dio diskusija i diskusije u kojima je korisnik sudjelovao bi time bile oštećene.

  Što na forumu nije dozvoljeno?
  -kršenje zakona RH
  -kršenje opće prihvaćenih civilizacijskih normi
  -vrijeđanje po bilo kojoj osnovi (rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, dobnoj, spolnoj…)
  -psovanje, flejmanje, spamanje (ponavljanje istih ili sličnih postova)
  -kršenje zaštite autorskih prava
  -objava pornografskih, erotskih sadržaja, kao i prikrivene golotinje, nasilnog sadrža, te linkanje na takav -sadržaj
  -reklamiranje (koje nije odobreno od strane Marketinga foruma)
  -chat (izvan chat topica)
  -kreiranje klonova (više različitih forumskih profila)
  -otkrivanje osobnih podataka drugih korisnika
  -biti trol (pisati podrugljive, uvredljive poruke kako bi se namjerno dosađivalo ostalim sudionicima, provocirale svađe i remetio tijek rasprave)
  -biti offtopic
  -proganjanje drugih korisnika
  -VIKANJE (CAPS LOCK)
  -praviti se glupim

  Navedeno neprihvatljivo ponašanje se kažnjava (kartonima, privremenim ili trajnim isključivanjem sa pojedinih podforuma ili cijelog foruma). Ukoliko uočite kršenje Pravila foruma pomozite moderatorima i prijavite neprimjereni post klikom na trokutić.

  Odricanje od ogovornosti foruma kluba “PIVA DVIJE” izdavača
  Poruke na forumu predstavljaju isključivo stavove i mišljenja autora poruka, a ne izdavača foruma ili moderatora i administratora foruma. Forum kluba “PIVA DVIJE” ne odgovara za sadržaj poruka niti za stavove iznesene u njima.

  Usprkos predanom radu moderatora, moguće je da na forumu ostanu postovi koji krše pravila foruma. Da bi se takve poruke uklonile potrebno je obavijestiti moderatore/administratore.

  U slučaju objave utuživih poruka, oštećena strana može tužiti autora poruke. To trebaju znati i autori poruka i oni koji se osjećaju oštećeni tim porukama. Klub “PIVA DVIJE” je dužan po dostavi sudskog ili policijskog naloga (i samo po dostavi istih) dati podatke kojima se može utvrditi identitet autora poruka.

  Savjete iz postova drugih korisnika koristite na vlastitu odgovornost.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.