Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #235
  Gumbic
  Ključonoša

  Otvaranje teme
  Dobro otvorena tema je pola posla do dobre teme. Zato treba posvetiti posebnu pažnju prvom postu u temi. Uvodni post treba sadržavati glavne informacije o temi i biti poticajan za raspravu. Nije dovoljno staviti tek vijest, link na članak ili video ili citat već trebate staviti i osobni komentar i razlog zašto mislite da je to bitno da bi se o tome raspravljalo.
  Ukoliko se referirate na vanjski izvor stavite citat bitnih dijelova članka. Obavezno navesti izvor i link ukoliko postoji.
  Početni post ne smije biti provokacija i poziv na svađu.
  Nekvalitetno otvorene teme biti će obrisane
  Teme koje nisu kvalitetno otvorene, ali imaju potencijala biti dobra biti će uređene od strane moderatora. I naslov i tekst.
  Prije otvaranja teme provjerite da li slična tema već ne postoji. Ukoliko postoji pišite u postojeću temu. Za pretraživanje možete koristiti Forumsku tražilicu i Google tražilicu (za nju dodajte u nastavak “site:forum.hr”)

  Naslov teme
  Naslov teme mora sadržavati bit teme i biti potpuno razumljiv slučajnom promatraču, tako da on može steći osnovnu sliku o čemu se u temi radi.
  Ukoliko topicstarter ne naslovi temu dovoljno dobro, dužnost moderatora je da to popravi.
  Prilikom kreiranja naslova preporučamo da vodite računa o tražilicama (forumskoj i Google). Naime, temu će se lakše pronaći ukoliko su u naslovu ključne riječi.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.